13 Ocak 2014 Pazartesi

GENEL MUHASEBE DERSİ BİLANÇO DÜZENLEME / BİLANÇO KURMA KONU ANLATIM

Bugün sizlere bilanço düzenlemeyi anlatacağım.Örnek üzerinden anlatacak olursak ;


Örneğe baktığımız da 14 adet hesap görüyoruz.Örneği cevaplamak için yapmamız gereken verilmemiş olan sermayeyi bulup bilançoyu düzenlemek.Soruyu çözerken dikkat etmemiz gerekenler;

*Kırmızı kalemle de yazdığım gibi - (eksi) li hesaplara dikkat etmeliyiz.Çünkü eksili hesaplar toplamaya dahil edilmeden hemen çıkartılır.
*Hesapların numaralarını bilmeliyiz bu sayede dönen varlık mı, duran varlık mı, kısa vadeli yabancı kaynak mı, uzun vadeli yabancı kaynak mı olduğunu kolayca anlarız. ( NUMARALARI AŞAĞIDA İNDİRME LİNKİYLE VERİLECEKTİR) 
*Verilen hesap uzun vadeli yazmadıkça kısa olarak kabul edilir.Kolaylık olarak dönen varlıkları kısa olarak kabul edin duran varlıkları da uzun sağ tarafta ise zaten kısa vad. yab. kayn. ve uzun vad. yab. kayn. mevcut.
*Son olarak unutmayın ki varlıklar ve kaynaklar birbirine eşit olmalıdır yani sol taraf sağ tarafa eşit olmalıdır.

Cevaba gelecek olursak şu şekilde olacaktır.Soru görüş ve önerileriniz için yorum yaparsanız sevinirim.Altta hesap kodu numaraları ve örnek sorular mevcuttur indirip çözerseniz faydasını göreceğinizi umuyorum.Ayrıca sizlere daha iyi hizmet verebilmem için günde bir kez ziyaret ederseniz sevinirim.


ÖRNEK UYGULAMA VE KODLARI İNDİRMEK İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKE TIKLAYINIZ.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder